Van Nieff gaat vrije trappen opeisen

Zijn terugkeer bij FC Groningen kwam voor iedereen, inclusief hemzelf, als een totale verrassing. Toch genoot Yoëll van Nieff van zijn eerste training op het veld van VV Actief.

Het afgelopen halfjaar werd de middenvelder, die ook als verdediger uit voeten kan, verhuurd aan FC Dordrecht. Met die club werd hij winterkampioen en groeide Van Nieff uit als sterkhouder. Vooral zijn vrije trappen waren een machtig wapen. “Die wil ik ook nu weer gaan opeisen”, lachte Van Nieff.

Bij FC Groningen is hij teruggehaald op basis van zijn sterke prestaties, maar ook vanwege het vertrek van Timo Letschert. Het contract van de verdediger werd ontbonden. Morgen zit Van Nieff meteen bij de selectie voor het duel met AZ. Groningen start met één wijziging ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Stefano Magnasco vervangt de geschorste Hans Hateboer.