Derde editie ‘Verborgen Schatten’

Voor archeologische vondsten hoef je deze maand niet naar het museum. In winkels en horecagelegenheden in het oostelijke deel van de binnenstad liggen een aantal bijzondere stukken. 

Geëxposeerde items zijn onder andere schoenen, kleding, muziekinstrumenten, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en speelgoed. De vondsten komen uit verschillende tijdperken, variërend van 1100 jaar voor Christus tot de negentiende eeuw. De oudste objecten zijn een dolk en een vuursteen uit de late bronstijd (1100 – 800 voor Christus).

Voor de expositie ‘De Verborgen Schatten van Groningen’ werken Marketing Groningen, Groningen City Club en de gemeente samen met studenten van de Hanzehogeschool. Het idee voor deze expositie komt van de winkeliers uit de Poelestraat.

De archeologische vondsten zijn nog tot en met 13 februari te zien in de binnenstad.