Commotie Koningsspelen in Stad niet aan de orde

nieuws
Koningsspelen bij de Swoaistee. Twitpic @KunstCINnig

De commotie die donderdag ontstaan is dat verschillende basisscholen dit jaar niet aan de Koningsspelen deel kunnen nemen omdat ze dan vakantie hebben, speelt niet in Groningen. “Vrijdag 25 april is bij ons gewoon een normale lesdag.”

Volgens de NOS kan tien procent van de Nederlandse basisscholen niet deelnemen omdat ze dan vanwege de vakantie gesloten zijn. Doordat de Paasdagen in dezelfde week vallen zouden veel scholen ervoor kiezen om compensatiedagen in te zetten waardoor de meivakantie voor leerlingen wat langer gaat duren. “In Groningen speelt dat niet”, zegt Wim Moes van de Vereniging Christelijk Onderwijs Groningen. “25 April is in de stad gewoon een lesdag. Of de scholen ook aan de Koningsspelen deel gaan nemen is echter een tweede, want dat beslissen ze zelf.”

Uit een belronde langs verschillende scholen blijkt dat veel instellingen nog een keuze moeten maken. “Wij weten het nog niet. Vorig jaar was het een ontzettend leuk evenement, maar of we dit jaar weer gaan deelnemen gaan we later beslissen”, laat een woordvoerder van de Michaëlschool weten. Een school die sowieso wel deelneemt is de Siebe Jan Boumaschool. “Die hebben we absoluut op het programma staan. Vorig jaar is het erg goed bevallen. En daarnaast is het ook erg belangrijk om kinderen te laten sporten”, aldus een zegsvrouw. De verwachting is dat de Groningse scholen binnen enkele weken de knoop gaan doorhakken.