WLG-leerlingen in actie voor Serious Request

Appeltaart, cupcakes en tosti’s. Twee leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium waren maandag druk bezig om geld in te zamelen voor goede doelen initiatief Serious Request.

“Dit jaar wordt er door 3FM geld ingezameld tegen kindersterfte door diarree in ontwikkelingslanden”, vertelt initiatiefnemer Lars Marée. “Een erg belangrijk doel waar we graag geld voor inzamelen”, vult Hanneke Verschoor aan. “Daarom verkopen we vandaag en morgen cupcakes en tosti’s in de kantine om daar zoveel mogelijk geld mee te verdienen.”

Beide leerlingen hebben zondag een groot deel in de keuken doorgebracht. “Het was erg veel werk, maar als ik zie hoe goed het vandaag loopt dan ben ik erg tevreden”, zegt Marée. Ook de school is trots. “Het is de leerlingen hun eigen initiatief, al zijn ze wel een beetje geïnspireerd door een bezoek van een aantal mensen van Serious Request aan onze school”, zegt docent Michaël Kruiper van het Willem Lodewijk Gymnasium. “Wij zijn in ieder geval erg trots.”

Beide leerlingen hopen zo’n tweehonderd euro op te halen. “Komende vrijdag gaan we met het geld naar Leeuwarden, waar Serious Request dit jaar plaatsvindt. Daar gaan we het geld overhandigen aan de drie DJ’s die daar een week opgesloten zitten in het glazen huis.”