Plaquette onthuld voor omgekomen raadsleden

Aan de zuidzijde van het Stadhuis is vrijdagmiddag een plaquette onthuld ter nagedachtenis van de raadsleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen. Voor de plaquette is jarenlang gestreden.

De plaquette met daarop de namen van de zes omgekomen raadsleden werd onthuld door loco-burgemeester Roeland van der Schaaf (PvdA) en Martha Piersma-Wolters, dochter van één van de omgebrachte raadsleden. Het herdenkingsmonument is een initiatief van Jan Rootlieb en Edzard Domela Nieuwenhuis. Afgelopen voorjaar dienden zij door middel van een burgerinitiatief het voorstel in voor de plaatsing van de plaquette, waar de gemeenteraad afgelopen zomer mee instemde.

De bedoeling is dat de plaquette vanaf 4 mei volgend jaar opgenomen gaat worden in de jaarlijkse bloemlegging.