‘Held op sokken’ redt schaap

112
Foto: Jeffrey Wobbes - 112groningen.nl

Een schaap is zaterdagmiddag te water geraakt langs de spoordijk in Haren. Een voorbijgangster zag het dier en bedacht zich geen moment.

Het dier raakte rond 13.30 uur te water. De vrouw was haar hond aan het uitlaten en besloot het dier te hulp te schieten. Ze trok haar laarzen en jas uit en probeerde op sokken het schaap uit het water te halen. Het lukte haar echter niet om het dier op het droge te krijgen.

Een oplettende treinreiziger had het dier ook zien liggen en had ondertussen de hulpdiensten gewaarschuwd. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam lukte het ’t schaap om op eigen kracht uit de sloot te komen. De brandweerlieden hebben het dier teruggebracht naar de kudde. De vrouw is na de reddingsactie snel naar huis gegaan voor een warme douche.

Deel dit artikel: