Groningen op één na meest gastvrije stad van Nederland

nieuws

Groningen mag zich een jaar lang de op één na meest gastvrije stad van Nederland noemen. Alleen ‘s-Hertogenbosch scoort hoger in het onderzoek van VVV Nederland. Met name de vriendelijkheid op straat en de diversiteit in het aanbod van cafés en winkels scoort erg goed bij de bezoekers.

Het onderzoek is gebaseerd op 8.000 enquêtes die zijn afgenomen onder de bezoekers van de 21 grootste steden van Nederland. Er kon gescoord worden op vier aandachtsgebieden: vriendelijkheid & veiligheid, horeca & vrije tijd, stad & architectuur en bereikbaarheid & informatie.

In oktober werd bekend dat de inwoners van Groningen behoren tot de meest tevreden stedelingen in Europa. Dat bleek uit een tevredenheidsonderzoek dat de Europese Commissie had laten uitvoeren. Uit datzelfde onderzoek kwam naar voren dat ook Europese inwoners van Groningen erg tevreden zijn met de Stad. Vooral qua gezondheidszorg, sportfaciliteiten, cultuur en onderwijs is Groningen één van de best scorende steden van Europa.