Groningen maakt kans op half miljoen

nieuws

Groningen maakt kans op een half miljoen euro aan Europees geld. Ze moet dan wel de innovatiehoofdstad van Europa worden door een prijsvraag van de Europese Commissie te winnen. Groningen neemt het op tegen ruim veertig steden, onder wie Barcelona, Parijs, Londen en Berlijn.

Het college van Burgemeester en Wethouders denkt dat Groningen kan winnen omdat de stad zich al jaren inzet op het gebied van energie en innovatie. Groningen werkt bijvoorbeeld samen met EnergyValley, de Energy Academy en er wordt veel universitair onderzoek naar deze onderwerpen gedaan in de stad. Ook wil Groningen de meest duurzame stad van Nederland worden.

De titel van de aanvraag luidt dan ook: ‘Groningen, a smart energy city’. De stad kent al energieprojecten zoals ‘PowerMatchingCity’ en ‘1000 Slimme Huishoudens’. Als Groningen wint, zal het geld naar dergelijke activiteiten gaan.