Effectief Oranje Nassau wint stadsderby van PKC ’83

Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag de stadsderby tegen PKC ’83 met 4-2 gewonnen.  De bezoekers stonden bij rust al met 3-0 voor. Na de pauze kwam PKC ’83 al snel terug tot 3-2, maar Oranje Nassau bepaalde vlak voor tijd de eindstand, 4-2.

ON ging in de eerste helft effectief om met het aantal kansen. Wouter Kok opende na 12 minuten de score.  Via een lange bal van achteren kwam de middenvelder alleen voor het doel van PKC en maakte de 0-1. Derguti maakte vijf minuten later de 0-2. De aanvaller schoot vanuit een lastige hoek de bal achter doelman Meedendorp, die zat er nog wel aan, maar kon de treffer niet voorkomen. In de 37e minuut bracht Jakobs de stand op 0-3.

Na rust was PKC de betere ploeg. Bizimana kopt na vijf minuten de 1-3 binnen. Tien minuten later ging ON doelman Jansema in de fout, hij wachtte te lang met het spelen van de bal waardoor Yeni hem de bal ontfutselde en vervolgens 2-3 maakte. Lange tijd is de thuisploeg op zoek naar een gelijkmaker, maar ondanks het betere spel van PKC viel die niet. Max Reilman viel in de blessuretijd in en bracht de eindstand op 2-4.

Door de overwinning stijgt Oranje Nassau nu naar de derde plaats in de Zaterdag 1e klasse E. PKC ’83 blijft op de zesde plaats staan in dezelfde klasse.

 

 

Deel dit artikel: