Brand in woning Camphuysenstraat

112
Foto: Gertjan Kampen

In een portiekwoning aan de Camphuysenstraat in de Wijert-Noord heeft maandagochtend korte tijd brand gewoed. Er stond een bankstel in brand waardoor er veel rookontwikkeling was.

De eerste melding van de brand kwam rond 06.45 uur binnen bij de brandweer die daarop uitrukte met een bluswagen en een hoogwerker. Omdat niet bekend was of er in de woning nog mensen aanwezig waren werd korte tijd later opgeschaald naar ‘middelbrand’, waarop een tweede bluswagen ter plaatse kwam.

Om 07.10 uur gaf de brandweer aan dat de brand onder controle is en dat het sein ‘brand meester’ is gegeven. “Dankzij een effectieve binnenaanval hadden we de brand snel onder controle”, vertelt woordvoerder Hielko Sijsling van de brandweer. Volgens Sijsling is er behoorlijk wat schade ontstaan. “De brand is ontstaan doordat een bankstel is gaan smeulen. De ervaring leert dat smeulbranden gepaard gaan met behoorlijk wat rook- en roetschade. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te assisteren bij het afhandelen van de schade. Zij zullen ook moeten beoordelen of de bewoners vandaag terug kunnen naar hun woning.