Eerste NSK Afstanden groot succes

Het eerste Nederlands Studenten Kampioenschap Afstanden, dit weekend verreden in Sportcentrum Kardinge, is uitgegroeid tot een groot succes. Organisator was de Groningse Studenten Schaatsvereniging Tjas. Een groot aantal studenten reisde vanuit alle hoeken af naar Groningen.

Eerder werden al meerdere NSK Allround- en NSK Sprint-toernooien georganiseerd. In Groningen reden zaterdag en zondag zowel de heren als dames de 500, 1000 en 1500 meter. Daarnaast werkten de studentes ook nog een 3000 meter af. Voor de mannen was de 5000 meter de langste afstand.

OOG TV bezocht de 1500 meter voor mannen en 3000 meter voor dames. Daar werd ook gesproken met Nienke Kroon, één van de organisatoren van het evenement. “Het is zeer geslaagd. De sfeer is erg goed en er zijn eigenlijk geen problemen geweest.”