Protestmars tegen gebrek aan solidariteit

nieuws
Sint Maartenmars in 2003 Foto: www.sp.nl

Om te protesteren tegen de tweedeling in de maatschappij wordt op maandag 11 november de zogeheten Sint Maartenmars gelopen. De organisatoren zeggen dat door de crisis steeds minder mensen rekening met elkaar houden.

De mars, op de dag van Sint Maarten,  start om 20.00 uur met lampions op de Ossenmarkt en wordt op de Grote Markt met sprekers en muziek afgesloten.

Veel maatschappelijke, politieke en kerkelijke organisaties staan achter de mars. Ook de nieuwbakken burgemeester Ruud Vreeman en FC Groningen directeur Hans Nijland steunen de actie.

“Met het toetreden van Vreeman en Nijland tot het comité van aanbeveling is het Groningse pleidooi voor solidariteit verbreed”, aldus SP raadslid Rosita van Gijlswijk, één van de organisatoren van de Sint Maartenmars.