Onderzoek: “Schoolcijfers Dronkers kloppen van geen kant”

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

De cijfers waarmee onderwijssocioloog Jaap Dronkers de Nederlandse middelbare scholen heeft beoordeeld zijn niet juist. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

De Dronkers-lijst werd afgelopen zaterdag in De Volkskrant gepubliceerd. Dronkers, die als hoogleraar werkzaam is aan de Universiteit van Maastricht, geeft al zestien jaar op rij cijfers aan Nederlandse scholen. Opmerkelijk was dat het Parcival College uit de stad, dat vorig jaar nog een 9,0 scoorde op de VWO-afdeling, dit jaar een 3,5 kreeg. Rector Ad Slob van de school liet afgelopen dinsdag al weten aan OOG TV dat die beoordeling niet klopt.

De Onderwijsinspectie heeft donderdagmiddag onderzoek gedaan naar de cijfers. De gegevens van drie scholen uit het land zijn bekeken en daaruit blijkt dat geen enkel cijfer juist is. Daarmee lijkt het dat alle cijfers in de Dronkers-lijst niet kloppen.

Later meer.

Deel dit artikel: