Eurovoetbal verdeelt restbedrag over goede doelen

nieuws

Stichting Eurovoetbal geeft het bedrag dat nog op de rekening staat weg aan Kids United en Eurocup Delfzijl. Het prestigieuze voetbaltoernooi vond dit jaar al niet meer plaats en trok in september definitief de stekker uit de organisatie. Vervolgens bleef nog zo’n 6000 euro over. Beide goede doelen zullen daarvan om en nabij 3000 euro ontvangen.

Kids United is een speciale voetbalclub voor gehandicapte jongeren. De stichting richt zich voornamelijk op plezier, voetballen/bewegen en respect voor elkaar. Omdat geen contributie gevraagd wordt, is Kids United afhankelijk van sponsoren en donateurs.

Eurocup Delfzijl is een toernooi dat voortborduurt op de ideeën van Eurovoetbal. Het evenement vond in 2013 voor het eerst plaats. Deelnemers zijn tweedejaars D-pupillen van profclubs en een regioteam. Voor 2014 staan de speeldata van het toernooi al vast. Op 11 en 12 januari gaan de in totaal tien ploegen dan de strijd met elkaar aan.