PvdD en GL willen haast maken met Suikerunieterrein

Het Stadsbestuur moet haast maken met de plannen voor het Suikerfabrieksterrein. Dat bepleiten GroenLinks en de Partij voor de Dieren. De laatste twee jaar is er nauwelijks iets gebeurd. Er zijn drie plannen, maar de gemeente lijkt maar geen keuze te kunnen maken.

Beide partijen denken dat het plan Suikerveld met onder andere een stadsboerderij en veel natuur, snel gerealiseerd kan worden. Nadeel van het plan is echter dat het niet de 1,6 miljoen euro oplevert, die het Stadsbestuur als voorwaarde heeft gesteld. Benni Leemhuis van GroenLinks: “Vergeet die 1,6 miljoen en kies voor wat je nu kunt neerzetten. Het Suikerveld kost relatief weinig geld en kan in korte tijd zoveel moois neerzetten.”

Het plan Suikerkas krijgt steun van grote geldschieters, maar een onderbouwing van de plannen is er nog steeds niet. Het stadsbestuur is ondertussen met een derde optie gekomen: Een maatschappelijke onderneming die als kwartiermaker moet fungeren en waar andere initiatieven op aan kunnen haken.

De gemeenteraad bespreekt woensdag de plannen voor het terrein. Een definitieve keuze voor één van de plannen staat echter niet op de agenda.