Gemeentelijke tarieven omlaag

nieuws
foto: Dieuwert Tuinstra

Stadjers profiteren de komende jaren mee van het feit dat de gemeente zijn organisatie effectiever maakt: enkele tarieven voor gemeentelijke diensten zullen volgend jaar omlaag gaan.

Het voordeeltje is vooral het gevolg van het feit dat de gemeente de broekriem moet aanhalen. Er werken minder mensen voor de gemeente en enkele processen zijn vereenvoudigd en effectiever gemaakt. De gemeente verwacht dat de dienstverlening aan burgers daardoor volgend jaar 850.000 euro goedkoper wordt.

Enkele zaken die goedkoper worden zijn de leges voor omgevingsvergunningen, afvalstoffenheffing, havengeld en begrafenisrechten. De precariobelasting, die bijvoorbeeld de horeca betaalt voor terrassen op gemeentegrond, gaat minder omhoog dan gepland.