Nep account op twitter valt Groninger Forum aan

nieuws

Het fake account GroningerForum‏@Forumgroningen doet zich op twitter voor als het echte account van het Forum GroningerForum@groningerforum ,de namen lijken wel heel erg op elkaar.

Met nepberichten als:” We gaan het Groninger Forum met 4 verdiepingen verhogen. De invulling bedenken we later wel. #zaalverhuur #bingoavonden en: “Maandagavond klaverjassen in het Groninger Forum. Met rollades en hele halve kippen als prijs” , parodieert het account de plannen van Dirk Nijdam , de interim directeur van het Forum die het Forum een commerciëlere invulling wil geven.

Het fake account zegt dat Forum kennelijk geklaagd heeft bij twitter : “Ach, hebben de lieverds van @groningerforum bij Twitter geklaagd over ons. Vrijheid van meningsuiting en humor sneuvelen. #oosteuropees”. Misschien is dit wel de allerlaatste tweet: “Van Twitter moet dit account gesloten worden. De overheid duldt geen kritische burgers. Bedankt voor alle reacties.” Pernille Cleassen van het Groninger Forum vindt het vermakelijk maar volgens haar is het goed gebruik om op twitter te vermelden dat het om een parodie-account gaat. Ze heeft via twitter gevraagd om de biografie op het account aan te passen. ” We hebben zeker niet gevraagd aan twitter om het account te sluiten.”