Zorgen om gevaarlijke oversteek Bedumerweg

De ouders van scholierenn in de wijk De Hoogte maken zich behoorlijke zorgen als straks het nieuwe schooljaar begint. De oversteek bij de Bedumerweg zou namelijk niet veilig zijn.

Vorige maand werd basisschool Het Karrepad aan de Van Oldenbarneveltlaan gesloten. Voor de kinderen in de wijk betekent dit dat ze over twee weken naar de locatie aan de Molukkenstraat moeten. Hierbij moet de drukke Bedumerweg overgestoken worden. “Het is nu in de vakantie, en je ziet dat het momenteel al heel druk is”, zegt Fia Moorlag van de bewonersorganisatie.

Volgens Moorlag is het wachten op ongelukken. “Kinderen praten en spelen met elkaar en steken zo de weg over zonder uit te kijken. Je kunt gewoon wachten op het moment dat er iets gebeurt.” Tien jaar geleden heeft zich al eens een dodelijk ongeluk voorgedaan op de oversteek. “Toen is er een drempel neergelegd maar je ziet dat automobilisten deze hindernis gewoon met vijftig kilometer per uur nemen.” Mocht er niets aan de onveilige verkeersituatie gebeuren dan gaat de wijk actie ondernemen.