Dodelijk slachtoffer bij felle woningbrand Palmslag

De bewoner van een woning aan de Palmslag in de Oosterpoortbuurt is in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen bij een felle brand. Zijn zoontje kon door de brandweer gered worden.

De melding van de brand kwam even na 00.30 uur binnen bij de brandweer. Omdat men vermoedde dat er nog personen in het pand aanwezig waren, is er direct opgeschaald naar middelbrand, waarop er twee bluswagens en een hoogwerker ter plaatse kwamen. Ook werd een ambulance gealarmeerd.

“We hebben ons direct gefocused op het redden van de slachtoffers”, vertelt woordvoerder Cyriel Hamstra van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Beide slachtoffers hebben we uit de woning kunnen halen, en zijn door collega’s van het MMT behandeld. Het zoontje heeft lichte verwondingen opgelopen. De vader is helaas na reanimatie-pogingen overleden.”

Na het redden van de slachtoffers is ingezet op het blussen van de brand. Deze bleek te woeden in de keuken, en ging gepaard met veel rookontwikkeling. Rond 01.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De schade in het pand is groot. Stichting Salvage is ingeschakeld om te bemiddelen bij het afhandelen van de schade. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

foto: Sebastiaan Scheffer

foto: Sebastiaan Scheffer