Steven Gilbers door naar kwartfinales Grote Prijs van NL

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

De hiphop-band van Stadjer Steven Gilbers heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland. Bij het sluiten van de stembus om middernacht stond de band op de derde plaats in de tussenstand, wat ruim voldoende is om door te gaan naar de volgende ronde.

“We zijn met de hele band en onze aanhang de afgelopen maand, en vooral de afgelopen week, zo hard bezig geweest met promotie dat de opluchting en blijdschap nu echt enorm groot is”, aldus de 21-jarige MC, zanger en toetsenist. “Ik kan bijna niet geloven dat we zelfs in de ‘top 3’ zijn gekomen. Heel veel mensen hebben in hele korte tijd mijn muziek leren kennen en zijn met hele positieve reacties gekomen. Onze bassist (Ger Warink, red.) heeft zelfs in elk werelddeel stemmen weten te werven.”

Behalve Steven bestaat de band uit vader Dicky Gilbers, Marinus Elzinga, Ger Warink en Coos Grevelink. Samen maken ze hiphop-muziek die qua inhoud veel verder gaat dan de dagelijkse beslommeringen. “Mijn teksten gaan over de Griekse mythologie en de Amerikaanse civil rights movement.” Doel van de band is om dankzij de Grote Prijs landelijk furore te gaan maken.

In totaal hadden zich voor de talentenwedstrijd zo’n 170 bands aangemeld. De tien die de meeste stemmen vergaarden op de website van de Grote Prijs gaan door naar de kwartfinales, die volgende maand gaan plaatsvinden.

Meer informatie over de band van Steven Gilbers vind je op deze website.

Deel dit artikel: