Opbouwers Noorderzon begonnen aan immense taak

Bezoekers staan er niet vaak bij stil, maar de opbouw van een festival als Noorderzon vergt veel voorbereiding. Maandag is er in het Noorderplantsoen gestart met de opbouw van het typisch Groningse evenement, dat dit jaar begint op 15 augustus.

Al 23 jaar een begrip in Groningen, het performing arts festival Noorderzon biedt plaats voor nationale en internationale acts. Hoewel de organisatie vol vertrouwen is over de uitkomst, blijkt elk jaar maar weer wat een werk moet worden verzet voordat Noorderzon een succes kan worden genoemd.

Waterleidingen, elektriciteit en tribunes: vrijwel alles moet speciaal voor het festival in het Noorderplantsoen worden geïnstalleerd. De organisatie krijgt dit jaar hulp van zo’n 700 vrijwilligers, een recordaantal.

Foto: Emile Kossen
Foto: Emile Kossen
Foto: Emile Kossen
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *