“De eerste prijs winnen op het WMC hadden we nooit verwacht”

Zonder enige verwachting betraden ze voor het eerst in hun bestaansgeschiedenis het heilige gras van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar het liep anders dan verwacht voor showband D.O.S. uit Ulrum, want met 89,53 punten wonnen ze de eerste prijs in de categorie ‘Show First Division’. En daar zijn ze maar wat trots op.

“We stonden op het veld, begonnen met onze show en we voelden dat we het publiek helemaal op onze hand handen”, aldus dirigent Simon Visser van de showband. “Het ging gewoon super.” DOS liet een show zien waarin alles draaide om sport. “Dat idee kwam vorig jaar”, vertelt altsaxofonist Nathalie Terpstra. “Met de olympische spelen, de Tour de France en het EK voetbal leek het ons leuk om iets met sport te doen. En dat resulteerde in een show waarin we stukken spelen als We Are The Champions en You’ll Never Walk Alone.”

Omdat de band deelnam in de Show Division werd het behalve op de muziek beoordeeld op het ‘lopen’ en de figuren die op het veld werden uitgebeeld. Met de hoge beoordeling liet het directe concurrenten als Jong Advendo uit Sneek en drumfanfare Laurentius uit Voorschoten ver achter zich. “Op zo’n WMC spelen hele grote jongens”, vertelt Visser. “Wij als kleine band met 22 man staan daar tussen, maken muziek met heel veel plezier, proberen het publiek te entertainen, en dat dat resulteert in een eerste prijs, daar worden we hier in Ulrum toch wel erg stil van.”

Het succes smaakt ook naar meer, want DOS is sowieso van plan om bij de eerstvolgende editie van het WMC, over vier jaar, de gewonnen vaandel te verdedigen.