Breuk in hemelwaterafvoer oorzaak lekkage La Liberté

nieuws
foto: Martin Nuver / 112groningen.nl

De oorzaak van de lekkage in de flat La Liberté aan de Laan van de Vrijheid is hoogstwaarschijnlijk een breuk in een hemelwaterafvoer-leiding. Dat zegt woningstichting Patrimonium, die eigenaar is van de flat.

“De lekkage is ontstaan op de vierde verdieping”, vertelt woordvoerder Bauke de Vries van Patrimonium. “De recreatieruimte van de bewoners kwam blank te staan. Maar ook in de hal beneden en in de kelder hadden we last van het water.” De Vries vertelt dat collega’s direct met man en macht aan het werk zijn gegaan om het water op te ruimen. “Voor zover bekend zijn de negentig huurwoningen in het pand niet getroffen door de lekkage.”

Het water is het gebouw binnengekomen door een breuk in een hemelwaterafvoer-leiding. “Deze leidingen lopen door het gebouw heen, en komen op een bepaald punt bij elkaar. Ergens in die leiding moet een breuk zitten. Mijn collega’s zijn nu aan de hand van bouwtekeningen in de weer om die plaats te achterhalen.” De Vries verwacht dat de problemen in de loop van donderdagmiddag verholpen zijn. “Ondertussen hopen we dat de weergoden ons goed gezind zijn, en dat het de rest van de dag droog blijft.”

Over de grootte van de schade is nog niets bekend, maar volgens De Vries lijkt dit mee te vallen. De elektriciteit is in het gebouw vanwege de veiligheid op de plaatsen waar het gelekt heeft, afgesloten.