Brand in Hunzerheem snel onder controle

nieuws
Foto: Wolter Deelman

Er heeft in de nacht van woensdag op donderdag een kleine brand gewoed in voormalig verzorgingstehuis Hunzerheem aan de Populierenlaan in de stad. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

“We kregen de melding rond 03.45 uur binnen”, vertelt woordvoerder Anouk Bruintjes van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Op de begane grond had een pannetje te lang op het vuur gestaan waardoor er brand was ontstaan.” Op het moment van het uitbreken van de brand waren er drie mensen aanwezig in het gebouw. Zij hadden zich bij het ter plaatse komen van de brandweer al in veiligheid gebracht.

De brandweer heeft door een snelle en effectieve inzet de brand in de kiem kunnen smoren. Volgens de woordvoerder valt de schade mee. “We hebben ons vooral beziggehouden met het ventileren om de rook uit het pand te krijgen.” De bewoners konden korte tijd later weer terugkeren in het gebouw.

Deel dit artikel: