Zomerspelen in Beatrixoord

Om de vakantie ook leuk te houden voor kinderen met een motorische beperking, vinden deze weken zomerspelen plaats in Beatrixoord. Omtrent het thema “water” organiseert het revalidatiecentrum verschillende activiteiten.

De kinderen variërend in leeftijd tussen 4 en 12 jaar krijgen onder andere een waterballet, een duikdemonstratie en een virtueel aquarium voorgeschoteld. De deelnemers aan de zomerspelen zijn onder behandeling bij de kinderrevalidatie. Door het jaar heen gaan zij naar school en krijgen een aantal uren per week revalidatie. In de vakantie wordt de therapie gecombineerd met vrolijke spelletjes.

Voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een eenzijdig spastische hand is er de laatste twee weken van vakantie een zomerkamp. Op dit kamp worden zij gestimuleerd hun minder vaardige hand te gebruiken.