Tweekamp Karpov – Timman in stad

sport

Het hoogtepunt van het 51e Schaakfestival Groningen is tweekamp tussen de legendarische schakers Anatoly Karpov en Jan Timman. De demonstratiepartij wordt gespeeld van 26 tot en met 29 december op een nog nader bekend te maken locatie in de binnenstad.

Karpov was wereldkampioen schaken in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw en is bekend geworden door spraakmakende titelgevechten tegen Viktor Kortsjnoj en Garri Kasparov. Hij gold in die dagen als een apparatsjik en lieveling van de schaakbond. Jan Timman was in dezelfde periode de nummer drie van op de wereldranglijst.

Het Schaakfestival vindt plaats van 21 tot en met 30 december. De deelnemers van de open toernooien en de Rijksuniversiteit Groningen Chess Challenge worden nog bekend gemaakt.