Supermarkten starten met verkoop pepernoten

We mogen dan momenteel genieten van de warmste dagen van het jaar, in Groningen begint deze week de verkoop van pepernoten. Dat is een maand eerder dan dat vorig jaar het geval was.

De supermarkt die dit jaar als eerste het Sinterklaassnoepgoed aanbiedt is die aan De Beren in de Korrewegwijk. Volgens een woordvoerder komen er in het voorjaar al aanvragen binnen, wanneer ze de lekkernijen weer kunnen kopen. De supermarkt speelt daar nu handig op in. De eerste pepernoten verschenen vorig jaar eind-augustus in de schappen. Toen streek een supermarkt aan het Wielewaalplein de eer op.

Op social media zijn gemengde reacties te lezen. “Getverderrie, veel te vroeg” tot “Heerlijk! Eigenlijk zouden ze het hele jaar verkocht moeten worden.” Een andere persoon vraagt zich af wanneer de kerststol en de paashazen van chocolade gekocht kunnen worden.

Deel dit artikel: