Gravende bewoner zorgt voor gaslekkage in Beijum

112
Foto: Jack van Duinen - 112groningen.nl

Een aantal woningen aan de Grevingaheerd in de wijk Beijum zijn maandagmiddag vanwege een gaslekkage ontruimd geweest. Niemand raakte gewond.

De melding van de gaslekkage kwam rond 17.20 uur binnen op de meldkamer in Drachten. Een bewoner was kort daarvoor bezig geweest om een gleuf te graven. Daarbij raakte hij per ongeluk een lagedruk gasleiding.

Omdat de Stadse brandweer bezig was met een andere melding, werd het korps van Bedum opgeroepen. Zij hebben samen met collega’s van de politie een aantal woningen ontruimd en de boel afgezet. Storingmonteurs van energiebedrijf Enexis zijn ter plaatse gekomen en hebben het lek gedicht. Na een half uur was het gevaar geweken en kon iedereen terugkeren.