Brabants echtpaar zoekt levensredders

Tonny van der Steen uit het Brabantse Boxtel is op zoek naar twee vrouwen op 5 juni het leven van haar man gered hebben. De twee grepen onmiddellijk in toen Rien van der Steen een hartstilstand kreeg. Het echtpaar wil de vrouwen bedanken, maar weet niet wie ze zijn.

De familie Van der Steen bracht op woensdag 5 juni een bezoek aan de stad. Op het terras van Het Feithhuis raakte de man onwel. Twee dames schoten te hulp en begonnen direct met reanimeren en beademing. Medewerkers van de ambulance hebben dit later overgenomen. De man is overgebracht naar het UMCG, en later naar het MMC in Veldhoven waar hij het momenteel goed maakt. Volgens de artsen heeft de man veel te danken aan de hulp van de vrouwen.

Zowel de ambulance als de politie en medewerkers van het Feithhuis hebben de familie Van der Steen niet kunnen helpen aan de identiteit van de twee reddende engelen. Volgens mevrouw Van der Steen gaat het om twee vrouwen van 30 tot 40 jaar oud met een normaal postuur. Vermoedelijk hebben ze enige medische kennis, gezien het feit dat ze zo kordaat ingrepen.

Tipgevers kunnen zich melden bij de redactie van OOG radio & televisie via 050-5718080 of info@oogtv.nl.

Luister hier naar het verhaal van Tonny van der Steen: