Parcival College wint Wubbo Ockelsprijs

Het Parcival College aan de Merwedestraat is de eerste winnaar van de Wubbo Ockelsprijs nieuwe stijl. Die wordt gegeven aan de meest duurzame school van Noord Nederland. De prijs, die bestaat uit bedrag van tienduizend euro, werd vrijdagochtend in de school uitgereikt.

Het Parcival College organiseerde lesmarathons over duurzaamheid, kocht zonnepanelen en heeft tal van plannen om het monumentale gebouw energiezuiniger te maken. Daarmee maakte de school veel indruk bij de jury. Ook Wubbo Ockels vertelde trots op de school te zijn. De naamgever van de prijs kon wegens ziekte niet aanwezig zijn en had een videoboodschap ingesproken.

De Wubbo Ockelsprijs bestaat al sinds 1986, maar ging enkele jaren geleden ter ziele na een meningsverschil tussen Ockels en het bestuur van de organiserende stichting. De huidige prijs wordt georganiseerd door de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, de Hanzehogeschool, Stenden University en de Rijksuniversiteit Groningen.

Deel dit artikel: