Opslagtank Suiker Unie ingestort

Een in aanbouw zijnde opslagtank van de Suiker Unie in Hoogkerk is in de nacht van dinsdag op woensdag door zijn fundament gezakt. Omdat dat met een luid gerommel gepaard ging, was er enige paniek bij omwonenden. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is.

De opslagtank met een capaciteit van 60.000 kub was bedoeld voor de opslag van het hoofdfabricaat diksap. Door nog onbekende redenen is het fundament van de opslagtank bezweken, waardoor de tank scheef is komen te hangen. De grond is omhoog gekomen, waardoor de tank is vervormd tot een ovale opslagtank. De tank was slechts gevuld met water, dat gedeeltelijk is weg gestroomd.

Omdat de opslagtank zich op het terrein van de Suiker Unie bevindt, is er geen sprake van een gevaar voor de omgeving. De Suiker Unie gaat in de loop van de dag kijken hoe groot de schade precies is. Als eerste wordt er een oplossing bedacht om de omgeving veilig te stellen. Daarnaast vindt er woensdag crisisberaad plaats waarin geprobeerd wordt alle feiten boven tafel te krijgen.