Korfballers Nic. winnen in thriller van DOS’46

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zondagmiddag goede zaken gedaan in de laatste competitiewedstrijd van het veldseizoen. Tegen DOS’46 werd met 19 – 21 gewonnen.

Een makkelijke wedstrijd zou het niet worden voor Nic. op sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen. In de eerste helft keken de Groningers vrijwel constant tegen een achterstand aan. Dankzij Rianne Echten en Friso Boode weten de groen-witte krijgers in de race te blijven. Ruststand is 10 – 6 in het voordeel van DOS’46.

Direct na de rust brengen Boode, Doelman en Echten de spanning terug door op 12 – 9 te komen. Wat volgt is een kat-en-muisspel waarbij Nic. steeds meer overwicht krijgt. Uiteindelijk is het Friso Doelman die in de slotfase twee fraaie doelpunten weet te maken, en de eindstand op 19 – 21 bepaald, waarmee de winst wordt veiliggesteld.

Door de overwinning staat Nic. nu op de derde plaats in de Ereklasse A met negen punten uit tien wedstrijden.

Ook het tweede team van Nic. deed goede zaken in het Drentse Nijeveen. Tegen DOS’46 2 werd met 19 – 19 gelijkgespeeld, waardoor het team zich gehandhaafd heeft in de reserve Ereklasse.