Eerste werkzaamheden nieuwe brug Dorkwerd

nieuws
Brug bij Dorkwerd compleet ontzet, foto Wouter Holsappel

De eerste werkzaamheden voor de nieuwe brug bij Dorkwerd gaan over twee weken van start. Kabels en leidingen worden verlegd om plaats te maken voor de nieuwe brug die er volgend jaar moet komen. Deze werkzaamheden zullen enkele weken duren.

Binnenkort moet duidelijk worden wie de nieuwe brug gaat bouwen en tegen welke prijs. De brug die een doorvaarbreedte van 54 meter en een doorvaarhoogte van iets meer dan 9 meter krijgt, komt aan de westzijde van de huidige brug.

De huidige brug is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd en beperkt het scheepvaartverkeer op het Van Starkenborghkanaal. Sinds de brug een half jaar geleden werd aangevaren, kan ook het wegverkeer er maar deels gebruik van maken.