Stadstoezicht zit in zwaar weer

Er dreigen sombere tijden voor de dienst Stadstoezicht. De dienst wordt geconfronteerd met forse financiële tekorten waardoor de stadswachten in de stad gaan verdwijnen.

De oorzaak van de bezuinigingen liggen in 2009. De doelen die toen gesteld zijn blijken achteraf niet realistisch genoeg te zijn omdat de inkomsten achteraf veel te optimistisch zijn ingeschat. Daarnaast heeft de dienst te maken gekregen met bezuinigingen op gesubsidieerde arbeid, waardoor die het met minder mensen moest stellen, terwijl het takenpakket wel behoorlijk werd uitgebreid.

Door de bezuinigingen zal de dienst de komende jaren niet, of minder, aanwezig zijn bij grote evenementen, en zal het zich enkel richten op de belangrijkste kerntaken, zoals de meldingen van overlast.

Deel dit artikel:

  1. Wat hebben hondenbezitters nu weer met het Monstrum te maken?

   Wel een beetje on-topic blijven Marc!

   Met vriendelijke groet

   (Even een geintje tussendoor)

   1. helaas kun je het antwoord hierop niet meer lezen wegens gebrek aan humor bij de ochtendmods :-)

 1. Ja, dat is Ons-Jannie. Ze vindt in opdracht van het politbureau in Rotterdam alles prima… als het plan Monstrum maar door gaat.

  Het door Brabanders bezette politbureau in Rotjeknor, heeft als taak gesteld dat de SP als een echte bestuurderspartij gezien moet gaan worden.

  Het op oud-socialistische wijze (Koningsbergen, Boekarest)platslaan van een historische stad.
  Het vasthouden aan de uitslag van een door ernstige fraude gekenmerkt (koppeling Oostwand met Monstrum)referendum uit een tijd dat de financiële bomen tot in de hemel leken te groeien.
  Het marchanderen met de eis dat de bouw ons-mooi-stadje niet meer dan vijfendertig miljoen euro mag kosten.

  En nu dus ook het op de helling zetten van heel veel dingen – zoals stadswachten – die de stad leefbaar maken… het pluche voor Jannie is de SP heel veel waard.

  Met vriendelijke groet

  1. “Ze vind” moet uiteraard met een “t” zijn.

   Zal me eens gaan concentreren bij het schrijven van deze reaguursels. Het is nu wel erg een kwestie van neerplempen.

   Met vriendelijke groet

 2. Goede zaak, wat heb je nu aan stadswachten die niet eens een bon uit mogen schrijven? Dan kun je net zo goed als burger de politie bellen als je iets ziet wat niet door de beugel kan.

  Wat mij betreft houd je alleen de BOA’s in de Stad, uiteraard naast de politie. ;)

 3. Het kan toch niet zoo moeilijk zijn als de stadswachten zich zelf moeten terug verdienen
  jannie. Maar dan moeten ze niet in de bosjes bij de hoornsemeer gaan liggen te wachten tot er mogelijk en hond gaat zitten poepen, of als er en hond los loopt.
  Eof de eigenaar wel en plastiek zakje heeft
  Nee laat ze maar kijken bij en winkelcentrem waar de fietsers je van de stoep af rijden.
  Nee er is werk genoeg aan de winkel.

 4. Zeg Vorschlaghammer, je hebt iets gemist! Al sinds iets meer dan een jaar is de landelijke SP in Amersfoort gevestigd. Je bent duidelijk geen SP-watcher ;-)

  1. Bedankt voor de correctie!

   Hopelijk dat het mooie Amersfoort de SP-top verleidt tot beter strategisch denkwerk.

   Het braaf de slippendrager van de PvdA spelen, en het zich willen tonen van een serieuze bestuurspartij heeft de SP namelijk windeieren gelegd.

   Want de crises die het resultaat zijn van een perverse vorm van kapitalisme, zijn niet in grote verkiezingssuccessen omgezet. Of in een explosie van de ledenaantallen.

   Gepiepeld door de PvdA! De PvdA wil niet met de SP; ook niet omdat SP een gevaarlijke concurrent is. Hopelijk gaat zij (de SP) de kracht van haarzelf inzien, en bij de volgende GRV (maart 2014) zelfbewust de aanval op de PvdA inzetten.

   Wat ik nu lees (tweets) en zie is vooral woordelijke strafexpedities richting de brave burgers van de Stadspartij en naar GroenLinks. Bij de PvdA vallen echt veel meer en vooral makkelijker zetels te halen.

   Even wat suggesties:

   “Geen stenen, maar mensen”? Een prima leus!

   “Voor historische bebouwing, tegen de met de de PvdA bevriende slopers”! Iets minder krachtig, maar wel concreter.

   “De SP: voor de beschermd-stadsgezicht-status voor de Meeuwerderweg”. Gaan jullie de PvdA flink wat stemmen mee afpakken in de Oosterpoortbuurt.

   Met vriendelijke groet

 5. De naam Stadstoezicht is in Groningen door allerlei perikelen langzamerhand zo besmet geraakt dat deze binnenkort wel zal verdwijnen onder het mom van reorganisatie en bezuinigingen o.i.d. Ik gok op de naam Toezicht en Handhaving en zo moffelen we de gemaakte blunders onder het tapijt, schaffen we nieuwe kleding, briefpapier, beplakken de auto’s opnieuw etc. en heeft de inmiddels ingestelde externe commissie die een onderzoek gaat uitvoeren naar alle gedane zaken ook niet veel zin meer. Te hopen is dat de Gemeenteraad lering trekt uit het geheel en de verantwoordelijken aanpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *