Stad leert van fouten Damsterdiepgarage

nieuws
foto: Bob de Vries

Het gemeentebestuur heeft geleerd van de fouten die de dienst Ruimtelijke Ordening heeft gemaakt bij de aanbesteding van de Damsterdiepgarage. Het college van B&W neemt maatregelen die dergelijke fouten in de toekomst moeten voorkomen. De Stad moest de aannemer 4,7 miljoen euro schadevergoeding betalen.

Reinbert Hoek, gemeentesecretaris van Leeuwarden, deed onderzoek naar de affaire. Het ontwerp is door de dienst zelf de technische eisen van het gebouw uitgewerkt, maar de aannemer mocht verbeteringen aanbrengen en kreeg te weinig tijd om het bestek te doorgronden. Daardoor bleef de gemeente verantwoordelijk voor het uitwerken van het ontwerp en dus ook financieel verantwoordelijk. De houding van de dienst bij het conflict over de verzakingen heeft het conflict verhard en het verloop van de procesgang nadelig beïnvloed.

Het college neemt de aanbevelingen en de conclusies van de onderzoeker over schrijft ze in een brief aan de raad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *