Kindergemeenteraad kiest voor Weggeefkunst

De kindergemeenteraad heeft donderdagmiddag na drie spannende stemronden gekozen voor het project Weggeefkunst van de Nassauschool. De kindergemeenteraad is een onderwijsproject voor leerlingen van groep 7/8 uit het basisonderwijs.

In raadzaal kwamen leerlingen van vijf basisscholen bij elkaar om ieder hun eigen voorstel te presenteren. Elke school had een plan met een maatschappelijk doel bedacht. De plannen varieerden van een muur voor de voetbalkooi, geld weggeven aan de voedselbank tot bingospelen en pannenkoekenbakken met bejaarden.

Naast de Nassauschool deden ook De Feniks, de Hoeksteen, de Haydnschool en de Anne Frankschool mee. De scholen werden vertegenwoordigd door een fractie van zeven leerlingen die werden begeleid door echte leden van de gemeenteraad. Net als bij gewone gemeenteraad moesten de leerlingen er door middel van overtuigen en onderhandelen bepalen welk voorstel daadwerkelijk zou worden uitgevoerd. Dat werd dus het voorstel van de Nassauschool.