Grande Finale voor eindexamenleerlingen Frans

Ze zaten met de handen in het haar. De eindexamenleerlingen VWO die eigenlijk woensdag het huzarenstukje in de Franse taal af hadden moeten leveren. Maar doordat het examen uitlekte werd de Grande Finale uitgesteld.

“Ik heb verhalen gehoord van leerlingen die eigenlijk vandaag al op vakantie wilden gaan om stoom af te blazen”, vertelt één van de eindexamenleerlingen op het Willem Lodewijk Gymnasium. “Gelukkig ben ik zo slim geweest om pas komende zondag weg te gaan, maar vervelend is het natuurlijk wel. Ik weet ook niet wat degene die dit gedaan heeft wil bereiken. Hij had toch ook een mailtje kunnen sturen naar het Cito? Nu zijn we met zijn allen gedupeerd.”

Het eindexamen Frans bestaat uit verschillende teksten waar vragen over gesteld worden. “Vooral het gedeelte waar ontbrekende woorden ingevuld moeten worden vind ik lastig”, zegt één van de leerlingen. “Ik denk dat het wel goed gaat komen. Ik sta er goed voor, en in het algemeen is het lezen van teksten niet mijn slechtste onderdeel. Zolang de artikelen maar niet over de Franse politiek gaan, want daar begrijp ik echt niets van.”

Deel dit artikel: