FC verliest van Ajax, maar stelt play-offs veilig

FC Groningen heeft zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 0 – 2 verloren van Ajax. Ondanks het verlies heeft de ploeg van vertrekkend trainer Robert Maaskant toch de play-offs voor Europees voetbal veiliggesteld.

Al in de achtste minuut komt Groningen op achterstand door een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson. Door slecht verdedigen krijgt de Ajax-spits veel ruimte, waarna hij de bal vrij eenvoudig achter doelman Marco Bizot kan plaatsen. In de 22ste minuut lijkt het 0 – 2 te worden maar het doelpunt van Ryan Babel wordt vanwege buitenspel afgekeurd.

Ondanks de achterstand blijft de FC op jacht naar de gelijkmaker. Toch is het de landskampioen dat in de tweede helft de score weet te verdubbelen. In de 72ste minuut is het Danny Hoesen die alle ruimte krijgt om flink uit te halen en daardoor de 0 – 2 binnenschiet.

FC Groningen blijft door het verlies op de zevende plaats in de eredivisie staan met 43 punten uit 34 wedstrijden. Doordat directe concurrenten Heerenveen en ADO Den Haag beiden verloren heeft de FC de play-offs veiliggesteld. Eerste tegenstander in de play-offs zal FC Twente zijn.

Deel dit artikel: