Brandweer Stad wint brandweerwedstrijd

nieuws
Foto: Niels de Kant, Jeroen & Marc Dol - 112groningen.nl

De Stadse brandweer heeft zaterdag de brandweerwedstrijd in Ter Apel gewonnen. Volgens de jury wist de blusploeg uit de stad van alle deelnemers een scenario het adequaatst aan te pakken.

Aan de wedstrijd deden acht brandweerkorpsen uit de provincie mee. Alle teams werden geconfronteerd met een melding dat er zich een bedrijfsongeluk had voorgedaan in een Sociaal Werkvoorzieningsbedrijf in Ter Apel. Terwijl de brandweerlieden met spoed ter plaatse kwamen, waren BHV-medewerkers al druk bezig met de ontruiming. Er waren echter twee medewerkers vermist, en aan de brandweer de taak hen te redden.

De eerste persoon had een ongeluk gehad met een heftruck en zat bekneld. Door dit ongeluk was er tevens brand uitgebroken en kwam er een gevaarlijke stof vrij. De tweede werknemer zat met zijn hand bekneld in een vandiktebank (houtbewerkingsmachine, red.).

Alle brandweerploegen werden beoordeeld door een jury. Zij beoordelen dat de Stadse brandweer het effectiefst gehandeld had. Tweede werd de blusploeg van Scheemda. De derde prijs ging naar de post in Grootegast. De drie prijswinnaars gaan door naar de volgende ronde van de brandweerwedstrijden, die in Grootegast gehouden zal worden.