Bewoners Buitenhof willen actie van Gemeente

De bewoners van de wijk Buitenhof bij Hoogkerk willen dat de gemeente actie onderneemt om de veiligheid op de Eemsgolaan te verbeteren. Een twaalfjarig meisje uit Tolbert is daar donderdagochtend om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeluk.

Het meisje wilde de weg oversteken maar zag daarbij een lijnbus over het hoofd. Ze raakte zwaargewond en is later in het ziekenhuis overleden. Volgens de bewoners rijden bussen daar bijna altijd te hard. Ze zijn geschokt. In de gemeenteraad en door de bewoners werd eerder aangedrongen op een veiliger situatie. De bewoners hebben al een oplossing zij willen het fietspad aan de zuidkant van de Eemsgolaan kwijt en een dubbel fietspad aan de noordzijde van de Eemsgolaan.

De Gemeente laat weten de ongevallenanalyse eerst af te wachten en daarna in gesprek te gaan met de buurt