Uitnodiging FC Groningen valt verkeerd

sport

De uitnodiging om gratis een wedstrijd van FC Groningen te bezoeken is bij sommige supporters van Sportclub Veendam in het verkeerde keelgat geschoten. Ze vinden de uitnodiging ongepast en te vroeg.

Seizoenkaarthouders van de failliete Sportclub Veendam ontvingen afgelopen zaterdag een brief van FC Groningen. Daarin nodigt algemeen directeur Hans Nijland de supporters uit om komende zaterdag de wedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag te bezoeken, bedoeld om het leed te verzachten van het faillissement van SC Veendam. Supporter Willie Sagel vergelijkt het met “een date aanbieden met een vrouw, een week nadat je eigen vrouw is overleden”.

Sagel ziet de goede bedoelingen van Nijland, maar vind dat deze uitnodiging veel te snel na het faillissement komt. “Een uitnodiging voor een wedstrijd in het nieuwe seizoen was beter geweest, de wond is nu nog veel te vers.”

Supporter Willie Sagel over de uitnodiging van FC Groningen