Personeel Arriva zet patiëntjes UMCG in het zonnetje

Patiëntjes in het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis keken maandagmiddag hun ogen uit. Machinisten en stewards van het vervoersbedrijf vereerden hen met een bezoekje, en dat deden ze volledig uitgerust in uniform.

Kort voor het bezoek aan de afdelingen hadden de medewerkers twee cheques van elk 2.500 euro overhandigd aan het Kinderziekenhuis en de stichting KiKa. Arriva heeft vorig jaar namelijk het energiezuinig rijden geïntroduceerd. Door middel van tactischer optrekken en afremmen is het afgelopen jaar veel geld bespaard. Een deel van dat bedrag werd dus maandagmiddag overhandigd.

“We zaten te bedenken wat we met het geld konden doen, en toen kwamen we op dit idee”, vertelt machinist Edwin Osinga van Arriva Nederland. Behalve het geldbedrag kregen de patiëntjes uit handen van de medewerkers een goodie-bag met daarin onder andere een bouwpakket van een Arriva-trein.

Luister naar machinist Edwin Osinga van Arriva Nederland in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer:

Het Beatrix Kinderziekenhuis voelt zich vereerd met de actie van de medewerkers. Luister naar Mirjam van Gent van het ziekenhuis: