Kruispunt Hoendiep gevaarlijkste van Groningen

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De kruising van het Hoendiep met de Atoomweg is de gevaarlijkste kruising van Groningen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

RTL Nieuws onderzocht alle ongelukken in Nederland tussen 2009 en 2011 waarbij tenminste één persoon naar het ziekenhuis moest. Op het kruispunt op het Hoendiep vondenin deze periode vijf ongelukken plaats, waarbij in totaal zes mensen gewond raakten. Andere gevaarlijke kruisingen in de stad zijn die van de Nassaulaan en de Prinsesseweg en het kruispunt Korreweg-Nieuwe Ebbingestraat.

Uit een vergelijkbaar onderzoek in 2010 kwam Korreweg-Boterdiep nog als gevaarlijkste kruispunt van Nederland uit de bus. Ook toen stond de verkeerssituatie Hoendiep-Atoomweg hoog op de lijst. De meeste ongelukken in ons land gebeurden op een kruispunt in Den Haag.