Groningse Random Collision wint Theater Stipendium

nieuws
Endless pleasure of return/Wubkje Kuindersma Foto: Kirsten Krans

De Groningse dansorganisatie Random Collision krijgt 75.000 euro van het Prins Bernhard cultuurfonds. Het Cultuurfonds Theater Stipendium is een jaarlijkse prijs voor talentvolle theatermakers.

Random Collision is een platform voor beginnende choreografen waar. Zij krijgen de mogelijkheid om voorstellingen te produceren waarbij ook het publiek zeer nauw betrokken wordt: “Een interessante en ludieke manier van theatermaken,” aldus Yvette Hoogerwerf van het Prins Bernhard cultuurfonds.

De prijs komt ook voor de medewerkers van Random Collision als een verrassing. De juryleden hebben ‘undercover’ naar de voorstellingen van theatermakers bezocht om zo de beste te belonen met een prijs. ‘Genomineerden mogen ook niet weten dat ze genomineerd zijn,’ aldus Hoogerwerf.