Onenigheid over economische haalbaarheid KVI

nieuws
foto: Wouter Holsappel

Interim-directeur van het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI), Cees Sterks is het oneens met de uitslag van het haalbaarheidsonderzoek naar het Instituut. De drie deskundigen die het onderzoek uitvoeren zijn dinsdag terug gekomen met een negatief rapport. De twijfels over de economische haalbaarheid van het KVI zijn erg groot.

Cees Sterks heeft de commissie zelf in het leven geroepen om de levensvatbaarheid van het Instituut te onderzoeken. De commissie ziet het somber in voor het KVI. ‘Als je een optimist bent, lees je het anders dan een pessimist. De toekomst is onzeker, maar ook maakbaar. Ik zie nog voldoende kansen.’ Is de opvatting van Sterks over dit rapport.

De interim-directeur gaat nu zijn eigen advies schrijven. Van het universiteitsbestuur krijgt hij twee weken de tijd om een toekomstplan te presenteren. Het plan moet garanderen dat het KVI voldoende geld om draaiende gehouden te worden. De teleurstelling onder de medewerkers van het centrum is groot, ze zitten al maanden in onzekerheid over het voortbestaan van hun baan.