Definitief einde aan dubbel opstaptarief

nieuws

Vanaf woensdag komt er een definitief einde aan het fenomeen ‘dubbel opstaptarief’ bij het treinvervoer. Dat zullen de bezitters van een ov-chipkaart die overstappen op de stations Groningen Hoofdstation, Groningen Europapark, Leeuwarden en Zwolle niet langer extra moeten betalen.

Het probleem deed zich voor bij het overstappen van de treinen van de NS naar die van Arriva en omgekeerd. Reizigers moeten dan met hun ov-chipkaart uitchecken bij de ene vervoerder en inchecken bij de ander. Daarbij wordt tot nu toe opnieuw een starttarief van 86 cent berekend. De Tweede Kamer heeft al een tijd geleden bepaald dat dat niet eerlijk is, maar het heeft nog een tijd geduurd voordat de software kon worden aangepast. Vanaf woensdag hoeven reizigers het opstarttarief niet meer dubbel te betalen als ze binnen 35 minuten overstappen en het tarief niet van dal- naar spitsuren verandert.

Studenten met een zogenoemd Studentenreisproduct op hun ov-chipkaart betalen ook geen dubbel tarief meer als ze overstappen naar bus, tram of metro.

Deel dit artikel: