Bewonersbijeenkomst in Aduard na moord echtpaar

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

In een verenigingsgebouw in Aduard wordt vrijdagavond een bewonersbijeenkomst gehouden voor dorpsbewoners van het vermoorde echtpaar. Dat heeft burgemeester Bert Swart (CDA) van Zuidhorn donderdagavond bekendgemaakt.

De burgemeester geeft nadrukkelijk aan dat het niet om een informatiebijeenkomst gaat. Er zullen dan ook geen mededelingen gedaan worden over de voortgang van het onderzoek. De avond is enkel bedoeld voor de inwoners om met elkaar te praten over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Swart zal zelf ook aanwezig zijn.

Mailo
De stoffelijke overschotten van het echtpaar van 70 en 68 jaar uit het Groningse dorp werden dinsdag gevonden in het Hoendiep in de stad. Ze hadden maandagmiddag afgesproken met een potentiële koper voor hun boot de ‘Mailo’. Tijdens een proeftocht moet het vreselijk mis zijn gegaan.

Onderzoek nog volop bezig
De politie arresteerde woensdag een veertigjarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de zaak. Volgens woordvoerder Ron Reinds van de politie Noord-Nederland zijn er geen nieuwe ontwikkelingen. “De verdachte is ook donderdag door ons verhoord. Wat ik kan vertellen is dat er nog geen bekentenis op tafel ligt.” Het onderzoek gaat volgens Reinds ondertussen volop verder. “Dit gebeurt voornamelijk in Den Haag bij het Nederlands Forensisch Instituut.”

‘Stadsmokkeltje’
Vanwege de bewonersbijeenkomst in Aduard is een grote toneelvoorstelling in het dorp afgelast. De première van de voorstelling ‘Stadsmokkeltje’ stond voor vrijdagavond op het programma. “Wij vinden het niet gepast om de voorstelling door te laten gaan”, aldus een woordvoerder. “Op onze jaarlijkse toneelvoorstellingsavond komen veel mensen uit Aduard af, en je kunt met zo’n trieste gebeurtenis niet een leuke avond organiseren.” De première wordt nu hoogstwaarschinlijk verschoven naar april.