Gemeente zet gesubsidieerde arbeid op agenda

nieuws
Bron foto: Heijnen / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

De gemeente gaat in het najaar verder praten over de toekomst van de gesubsidieerde arbeid in de stad. Een rondgang langs de werkgevers die gebruik maken van gesubsidieerde arbeidskrachten, leert dat de meesten na 2015 waarschijnlijk niet in staat zijn om hun werknemers regulier in dienst te nemen.

De gemeente bouwt in verband met bezuinigingen het aantal gesubsidieerde banen af tot 200 in 2015. Hun werkgevers krijgen geleidelijk minder subsidie en moeten na 2015 de mensen zelf in dienst nemen. Het gaat om arbeidsplaatsen waarvan de gemeente vindt dat ze een waardevolle bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de stad.

Het stadsbestuur gaat in september nog eens inventariseren hoe de verschillende instellingen er voor staan en wil op basis daarvan een aantal mogelijke scenario’s schrijven hoe het verder kan gaan met de gesubsidieerde arbeid in de gemeente. De gemeente wil daarna in gesprek met de instellingen en met de gemeenteraad.

De laatste anderhalf jaar zijn er 254 mensen uit de regeling verdwenen, waarvan 81 regulier werk hebben gevonden. De meeste van hen bij een gesubsidieerde instelling. Op dit moment zijn er nog zo’n 370 gesubsidieerde arbeidsplaatsen in de stad.