FC Groningen verliest van FC Utrecht

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 2-0 van FC Utrecht verloren. Alle doelpunten vielen na de pauze. Bij FC Groningen maakte Marco Bizot zijn debuut onder de lat.

Eerste helft

Na drie minuten spelen kreeg FC Groningen de eerste kans. Andraz Kirm schoot goed op goal, maar de doelman van Utrecht reageerde alert en voorkwam een vroege openingstreffer voor de groningers. Van der Gun was na twintig minuten spelen gevaarlijk voor de bezoekers. Zijn schot ging voorlangs.

In een redelijk gelijkopgaande eerste helft was Groningen de iets betere ploeg. Vlak voor rust kreeg Michael de Leeuw nog een enorme kans. Hij kon net niet bij de bal nadat Kirm de bal had voorgegeven.

Tweede helft
FC Groningen kwam fel uit de kleedkamer en begon direct met een offensief op het doel van FC Utrecht. Kirm verraste bijna doelman de Ruiter met een schot, maar een prachtige redding voorkwam de openingstreffer.

Na tien minuten spelen in de tweede helft krijgt FC Utrecht een strafschop. Nadat eerst Schet slordig balverlies leed, maakte Kappelhof daarna hands. Gerndt faalde niet vanaf elf meter en schoot de Domstedelingen op een 0-1 voorsprong.

Groningen gaat daarna opzoek naar de gelijkmaker. De grootste kans in die fase was voor Género Zeefuik. De spits speelt de bal te ver voor zich uit waardoor De Ruiter redding kan brengen. In de rebound miste Michael de Leeuw. Na een dik uur spelen beslist Van der Hoorn de wedstrijd. De bal beland na een hoekschop voor zijn voeten en van dichtbij werkt hij de bal achter Bizot 0-2

Die goal gooide de wedstrijd op slot. Bij Groningen was daarna het geloof weg en tot echt grote kansen kwam Groningen niet meer. Tim Sparv was vlak voor tijd nog wel dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging net voorlangs. Veel toeschouwers zagen dat niet meer, want veel mensen besloten voortijdig de koude Euroborg te verlaten.

Opstellingen
FC Groningen: Bizot; Kappelhof, Van Dijk, Sparv, Teixera (56′ Zeefuik), Kwakman, Kirm, Burnet, Schet (56′ Bacuna), de Leeuw, Lindgren (80′ Bos)
FC Utrecht: Ruiter; van der Hoorn, Zullo, Duplan, Gerndt, van der Gun (68′ de Kogel), van der Maarel, Asare, Sarota, Kali, Wuytens