Dode bij woningbrand Waldeck Pyrmontstraat

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij een woningbrand aan de Waldeck Pyrmontstraat in de wijk Helpman is vrijdagavond waarschijnlijk de bewoner van het pand om het leven gekomen. Hoe de brand ontstaan is is nog onbekend.

“We kregen de melding om 21.20 uur binnen”, zegt woordvoerder Hans Coenraads van de Hulpverleningsdienst. “We zijn ter plaatse gekomen met een blusvoertuig en een hoogwerker. Bij aankomst bleek het te gaan om een portiekwoning die vol rook stond.”

Kleine vuurhaard
Volgens Coenraads woedde er een kleine vuurhaard in de keuken. “We hebben een binnenaanval kunnen doen en om 21.50 uur hebben we het sein ‘brand meester’ kunnen geven. Toen brandweerlieden vervolgens het pand onderzochten vonden ze het levenloze lichaam.”

Slachtoffer is waarschijnlijk bewoner
“We hebben het vermoeden dat de bewoner bij de brand om het leven is gekomen”, vertelt Natalie Schubart van de politie Noord-Nederland. “De Technische Recherche is op dit moment ter plaatse en zij doen onderzoek in de woning. Morgenochtend (zaterdagochtend, red.) verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven.”

Opvang voor brandweerlieden
Volgens Coenraads heeft de brand grote impact. “Voor onze brandweermensen hebben we een BOT-team (Bedrijfs Opvang Team, red.) gealarmeerd dat de opvang verzorgt. In zulke situaties als deze is dat erg belangrijk. Op dit moment hebben we de situatie overgedragen aan de politie.”

Geen evacuaties
Vanwege het onderzoek zijn er voor de woning grote schermen geplaatst om het zicht voor ramptoeristen te ontnemen. De straat is niet afgezet. Ondanks dat de brand woedde in een portiekwoning hoefden buurtbewoners niet geëvacueerd te worden.